Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Honderden mensen ziek na bezoek aan Duitse kermis: braken en diarree

29-04-2024, 16.10 uur

Honderden bezoekers van een grote Duitse kermis hebben het zeer besmettelijke norovirus opgelopen. Meer dan achthonderd mensen klaagden over buikgriep nadat ze het Frühlingsfest in Stuttgart bezochten. Waarschijnlijk ligt het totale aantal slachtoffers nog hoger.

Het norovirus veroorzaakt een ontsteking van het maagdarmkanaal, dat zorgt voor misselijkheid, braken en diarree. De kermis, waar verspreid over 23 dagen ongeveer een miljoen bezoekers komen, bleek een zogenoemd superspreading event. De getroffen personen waren veelal aanwezig in een feesttent op het kermisterrein.

Het gaat om een locatie met de naam Göckelesmaier, zo bleek afgelopen week. Autoriteiten hebben daar onderzoek gedaan, maar met de hygiëne was niets mis. Daarom denkt men dat het virus van mens op mens is doorgegeven. De feesttent mag gewoon open blijven tot het einde van de kermis op zondag 12 mei.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be