Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisbezoeker zwaait met kapmes: politie grijpt in

29-04-2024, 12.06 uur

Op de kermis in de Duitse stad Stuttgart heeft een bezoeker zaterdagavond een kapmes tevoorschijn gehaald. Een 19-jarige bebaarde man kreeg ruzie op het zogeheten Frühlingsfest. Daarbij begon hij plotseling te zwaaien met een machete van ongeveer 50 centimeter.

Het voorval werd door verschillende omstanders gefilmd. Op de beelden is onder meer te zien hoe de man het mes dreigend over de grond schraapt. Toen aanwezige politieagenten via beveiligingscamera's zagen wat er aan de hand was, werd snel ingegrepen.

De politie kon de vechtersbaas overmeesteren even na 21.00 uur. Het mes is in beslag genomen. Niemand raakte gewond. Over de aanleiding van de ruzie tasten de autoriteiten nog in het duister.

Ongecontroleerd
De beveiligingscontrole op de kermis stelt weinig voor: er zijn wel bewakers aanwezig, maar zij doen alleen sporadisch een visuele check. Het is een fluitje van een cent om ongecontroleerd naar binnen te wandelen.



Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be