Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park presenteert nieuwe achtbaanbeleving rond The Phantom of the Opera

29-04-2024, 14.17 uur

Eén van de achtbanen in Europa-Park staat nu in het teken van de wereldberoemde musical The Phantom of the Opera. Wie kiest voor de VR-rollercoaster Eurosat Coastiality wordt ondergedompeld in de sfeer van de theatervoorstelling. De wachtrij en het station zijn aangekleed in dezelfde stijl.

Eurosat Coastiality is de virtualreality-versie van de overdekte achtbaan Eurosat - CanCan Coaster, met een aparte ingang en een apart station. Vanwege de beperkte capaciteit kost een ritje 7 euro per persoon. Het aantal beschikbare plekken per tijdvak is beperkt, dus geïnteresseerden moeten op tijd tickets reserveren.

In de wachtrij wanen bezoekers zich in de Parijse opera. Er zijn kostuums uit de show te bewonderen en er staat een piano die voortdurend de melodie van het musicalnummer Masquerade speelt. Operazangeres Carlotta verzorgt de voorshow met de veiligheidsinstructies. Een trap leidt naar een ruimte waar de VR-headsets worden uitgedeeld.

Catacomben
De locatie moet Box 5 voorstellen, de plek in het theater die van het Spook van de Opera altijd leeg moet blijven. Als de beleving begint, zakt de vloer zogenaamd naar beneden en betreden bezoekers de duistere catacomben onder het theater. Vervolgens wandelen ze richting een bootje: in werkelijkheid het achtbaankarretje.

Tijdens de achtbaanrit speelt de gondel geen rol meer. Passagiers cirkelen eerst langzaam omhoog richting de grote kroonluchter in het theater, waar het Spook op staat. Hij zorgt voor chaos door het gebouw in brand te steken. Terwijl er paniek uitbreekt, vliegen de inzittenden als het ware door het brandende pand heen. De ervaring werd geproduceerd door Mack Solutions en Mack One.

Minimumleeftijd
Er geldt een minimumleeftijd van 12 jaar. De souvenirwinkel bij de uitgang werd ook aangepast. Daar zijn nu Phantom-artikelen verkrijgbaar. Er staan ook rekwisieten, waaronder een muziekdoos in de vorm van een aap. Het voorwerp is afkomstig uit de Duitse versie van de musical, die in 1990 in première ging in Hamburg.

Het verhaal van The Phantom of the Opera gaat over een operahuis dat geterroriseerd wordt door een mysterieuze gemaskerde verschijning: het Spook. Hij valt voor de getalenteerde zangeres Christine. De bekende musical van Andrew Lloyd Webber uit 1986 werd gebaseerd op het Franse boek Le Fantôme de l'Opéra.





























Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be