Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Loro Parque

Spaans dierenpark presenteert 'grootste koraalrif buiten de oceaan': Coral Kingdom

05-05-2024, 16.52 uur

Op het Spaanse eiland Tenerife is nu een gigantisch koraalrif te vinden. Dierenpark Loro Parque heeft deze maand de overdekte beleving Coral Kingdom geopend. De toevoeging wordt omschreven als "een meeslepende ervaring die het publiek meeneemt naar de zeebodem". Het zou gaan om 's werelds grootse koraalrif buiten de oceaan.

Coral Kingdom bestaat uit meer dan achtduizend koralen en bijna tienduizend vissen, in ruim 260.000 liter water. Bezoekers wandelen langs een meanderende aquariumwand met een lengte van bijna 40 meter. De vorm "helpt een gevoel van beweging en flexibiliteit te creëren bij de toeschouwers". Er leven onder meer clownvissen, doktersvissen, vlindervissen en juffertjes.

Met de "innovatieve installatie" wil men naar eigen zeggen aandacht vragen voor de kritieke situatie van koralen in de natuur. Het kweken van het koraal gebeurt in speciale bakken. Er wordt ook gebruikgemaakt van audiovisuele technologie: 360 graden-projecties en hologrammen.

Australië
Loro Parque claimt dus een wereldrecord, maar dat heeft niet te maken met de hoeveelheid water. Zo heeft Burgers' Zoo in Nederland een levend koraalrif in een bassin van 750.000 liter. In Australië en de Verenigde Staten bevinden zich levende koraalriffen in nog grotere aquaria.









Meer Loro Parque
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be